KHK TVBerna Kavaklı

Kendisi de bir KHK’lı olan Hukukçu ve Bilişim Uzmanı Levent Mazılıgüney, Anayasa Mahkemesinin OHAL Komisyonu ile ilgili bazı maddeleri iptal etmesiyle ilgili olarak “Yetkinin komisyonda olmadığını, mahkemelerde olduğunu belirtmemiz gerek. Çünkü eğer OHAL inceleme komisyonu devam ederse bu davalar uzar” uyarısında bulundu.

Hukukçu ve Bilişim Uzmanı Levent Mazılıgüney

Bu ay içerisinde OHAL inceleme Komisyonu’nun hukuksuzluğunu anlatarak kamuoyu oluşturmak gerektiğini belirten Mazılıgüney, iktidar partisi başta olmak üzere muhalefet partilerine, oluşturulacak mağduriyeti duyurmaları gerektiğini kaydetti. Hukukçu Levent Mazılıgüney; CHP’nin başvurusu üzerine, Anayasa Mahkemesi’nin “7075 sayılı OHAL inceleme komisyonu kurulması hakkındaki kanunun değiştirilerek kabul edilmesine dair kanun” un bazı maddelerinin 10 Mart 2020 tarihinde iptal edilmesi ile ilgili KHK TV’den Berna Kavaklı‘ya çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

HUKUKİ SÜREÇ UZAYABİLİR, MAĞDURİYETLER YAŞANABİLİR

Bu yasa iptali ile KHK’lıların hukuki sürecinin uzayabileceğini ve bu konunun her platformda duyurulması gerektiğini vurgulayan Mazılıgüney “Ancak acele etmeyelim, bana kalırsa Haziran ayı boyunca bu durumun önce hukuksuzluğunu anlatalım. Başvuruyu yapan Ana muhalefet partisi CHP başta olmak tüm siyasi partilere burada oluşacak mağduriyeti duyurmamız lazım. Tüm siyasi partiler, hatta eğer vatandaşının mağduriyetini arttırmak gibi bir çabası yoksa iktidar partisi de bu düzenlemeyi ivedilikle yapmalı” diye konuştu.

OHAL KOMİSYONU HAK ARAMA KONUSUNDA ETKİLİ BİR YOL DEĞİL

Bu konudaki yetkinin, idare mahkemesi olduğunun mutlaka vurgulanması gerektiğine işaret eden Mazılıgüney, “Yine baroları, uluslararası mekanizmaları harekete geçirmek için elimizden geleni yapmalıyız. OHAL Komisyonu’nun etkili bir yol olmadığı artık Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler mekanizmalarınca da kabul edilmektedir. Bize yeniden komisyonun adres gösterilmesine yüksek sesle karşı çıkmamız lazım. Kamuoyu oluşturmamız, sesimizi duyurmamız lazım. Bize hak gibi gösteren, süre uzatan, hak kaybına neden olan bu düzenlemeden vazgeçilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN,  GELECEĞİMİZ İÇİN ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPMALIYIZ

Hukukçu Mazılıgüney, bir hak kaybına uğramamak için süresi içerisinde de başvuruların mutlaka yapılması gerektiğini kaydetti. KHK mücadelesine sabırla devam edilmesine vurgu yapan Mazılıgüney, “Gelecek nesillerimiz için, hukuk devleti inşasına bir tuğla koymak için, sabırla mücadeleye devam etmek gerektiğini, bu mücadelenin uzun soluklu olduğunu, çocuklarımız için, geleceğimiz için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerek” dedi.

YÜZDE DOKSAN RET, YÜZDE ON  İADE ORANI

OHAL Komisyonu’ndaki dosyaların durumunu da aktaran Mazılıgüney, şunları söyledi: “Bugün itibari ile OHAL Komisyonu’na 126 Bin 300 başvuru yapıldı. 21 Bin 200 dosya hala inceleniyor. İncelemesi biten 105 Bin 100 dosya karara bağlandı. Bunlardan yüzde onunun iade edildi, yüzde doksanı reddedildi. İlave tedbirlerle ilgili işe iade olanlarda sorun kalmadığını ancak reddedilen ve netice bekleyen mağdurların anayasal hakları ile ilgili yasaklar devam ediyor”

Hepsi ve daha fazlasını buradan ⤵️⤵️ izleyebilirsiniz.