KHK TV, Münir Korkmaz

Uzun süredir mücadele ettiği kanser hastalığına 30 Haziran’da  yenik düşen İnsan Hakları Savunucusu, Psikiyatri Uzmanı ve KHK Tv Genel Yayın Yönetmeni Prof. Dr. Haluk Savaş’ın adı  artık  Wikipedia’da.

KHK TV GYY Prof. Dr. Haluk Savaş

Prof. Dr. Haluk Savaş’ın adı sevenleri tarafından talep edilmesi neticesinde artık uluslararası bilgi kaynağı ve   alanında en kapsamlı  internet ansiklopedisi olan wikipedia’da yerini aldı.

Wikipedia’da adı ölümsüzleşecek olan Prof. Dr. Haluk Savaş hakkında şu bilgiler yer aldı:

“1966 yılında Adana ‘da doğdu. Orta öğrenimini Adana Anadolu Lisesi’nde (1984), yüksek öğrenimini Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde (1991) tamamladı. 1992-2000 yılları arasında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde çalıştı. Uzmanlık eğitimini 1997’de tamamlayarak Ruh Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı oldu. 1999’da Marmara Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü’nde Sosyoloji-Antropoloji alanında yüksek lisans derecesi aldı.

2000-2016 yıllarında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Çalışmalarını bipolar bozukluk hastalığı konusunda yoğunlaştırdı. 2003 yılında doçent, 2008 yılında profesör ünvanını aldı. Gaziantep üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başhekim yardımcılığı (2004-2004), Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı başkanlığı (2005-2011) görevlerini üstlendi.

2004 yılında Türkiye Psikiyatri Derneği Gaziantep şubesini kurdu. Türk Psikofarmoloji Derneği’nin Mizaç Bozuklukları Çalışma Grubu Koordintaörlüğünü ve bu dernek tarafından 2011-2014 yılları arasında yayımlanan Journal of Mood Disorders adlı akademik derginin baş editörlüğünü yaptı. 2015’te CHP’den Gaziantep milletvekili aday adayı oldu.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri bölümündeki görevinden 1 Eylül 2016’da 672 sayılı Kanun hükmünde kararname ile ihraç edildi ve “FETÖ” üyesi olma iddiasıyla tutuklandı. 50 gün süren tutukluluğu süresince safrayolu ve pankreas kanserine yakalandı. Cezaevinde iken kanser tanısı konuldu. Yoğun bakımda iken tutukluğu sona erdi. Devam eden duruşmalar sonucunda 2019 yılı ocak ayında yargılandığı davadan beraat etti. Hastalığının nüksetmesi üzerine yurt dışında deneysel bir tedavi görmek üzere pasaport çıkartmak isteyen Savaş, nüfus müdürlüğünde karşılaştığı engel üzerine dokuz aylık ömrü kaldığı ve tedavi amacıyla yurtdışına çıkışının engellendiğine dair sosyal medya paylaşımı ile Türkiye gündemine geldi.

Olayın kamuda yer bulmasının ardından Adana Valiliği Haluk Savaş’ın, pasaport başvurusunu kabul ederek, “istisnai haller” kapsamında düzenleneceğini belirtti ve Savaş, KHK ile kamudan atılmasının ardından pasaport alarak yurtdışına çıkan ilk isim oldu. Almanya’da iki hafta süren tedavi sürecinden sonra Türkiye’ye döndü.

2019’da KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile ihraç edilenlerin hikayelerine yer verilen KHK TV’nin kuruluşuna öncülük etti. 30 Haziran 2020’de kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti.”

Mücadele azmi ve gayretinin önünde saygıyla eğiliyoruz.