Barış bildirisine imza atan akademisyenlerden İhraç Akademisyen Yard. Doç. Dr. Esra Ergüzeloğlu Kilim, üniversitedeki yanlış uygulamalara dava açtığını bu yüzden rektör tarafından hedef haline geldiği için ihraç olduğunu kaydetti. Ergüzeloğlu, ihracını arkadaşları ve ailesiyle birlikte yapacakları piknik öncesinde öğrendiğini aktardı. Barış akademisyenlerinden, Mersin Üniversitesi’nden ihraç, Esra Ergüzeloğlu Kilim yaşadıklarını KHK Tv’den Münir Korkmaz’a anlattı.
“PİKNİK ÖNCESİNDE İHRACIMI ÖĞRENDİM”
Sendika ekibiyle pikniğe hazırlandıkları sırada ihracını öğrendiğini belirten Ergüzeloğlu Kilim, “Tam bu sırada ben ihraç olduğumu öğrendim. Eşimle paylaştım durumu, o da şaşırdı; ancak pikniğimizi yaptık ailecek. Ailem hep yanımda oldu. Bu durumda olmamdan dolayı ailemden şimdiye kadar görmediğim şefkati gördüm. Üniversiteden ise neredeyse kimse aramadı diyebilirim” diye konuştu.
“İHRAÇ OLMAK ŞAŞIRTMADI”
Üniversitedeki yanlış uygulamalara davalar açtığını belirten Ergüzeloğlu, “Rektör, bana dava açanı barındırmam diyormuş . Bizim kulağımıza geliyordu bu sözler. Sendikal faaliyetler de vardı. Barış akademisyenlerdenim, barış bildirisine imza attım. Aslına bakarsanız ihraç olmak şaşırtmadı beni” ifadelerini kullandı.
“DAYANIŞMA AKADEMİLERİ KURDUK”
İhraç akademisyenler ile birlikte dayanışma akademileri örgütlediklerini dile getiren Ergüzeloğlu: “İlla devletin üniversitelerinde çalışacağız diye bir şey yok. Dayanışma akademilerini örgütledik, diğer ihraç akademisyen arkadaşlarla” dedi. Türkiye’de 140 bin ihraç olduğunu bunun sadece 5 bininin KESK’li olduğuna dikkat çeken İhraç Akademisyen Esra Ergüzeloğlu Kilim, şunları söyledi: “135 bin kişiyle bağlantı kuramıyorduk. Benim alanım adalet. 4 bin hakim ve savcı ihraç olmuştu bu süreçte. Bu durumu analiz ediyordum. KHK Platformunun kurulduğunu gazetelerde okuduktan sonra hemen burada da, Mersin’de de kurmamız gerektiğini düşünüyordum. Mersin’de İnsan Hakları Derneğine başvurarak komisyonun kurulmasına ön ayak oldum. Bildiğim kadarıyla şu anda 33 ilde KHK Platformu var.”
“SESİMİZİ KESMEK İÇİN İHRAÇ ETTİLER; ANCAK BİZ KONUŞMAYA, MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Bu ihraçların seslerini çıkarmamaları için yapıldığını aktaran Ergüzeloğlu, “Ancak biz uslanmadık. Konuşmaya, mücadele etmeye devam ediyoruz. Umudum var. Aziz Nesin’i örnek alıyorum. Onlardan feyz aldım. Farklı görüşteki insanlar bir araya geldi. Biz görür müyüz bilemem; ancak KHK Platformlarının mücadelesi, ilerisi hakkında umut veriyor bizlere” diyerek sözlerini noktaladı.
Dilerseniz programın tamamını buradan ️️ izleyebilirsiniz.