KHK TVAhmet Erkan

Osmaniye’de yaşayan KHK’lı, ihraç 18 yıllık Polis Memuru, Veysel Yaşar; polis memurluğu yaptığı dönemde yaptıklarıyla ihraç edilmeyi hak ettiğini kaydetti.

Polisken hak ve adalete önem vererek çalıştığını belirten Yaşar,  “Devletin bana verdiği kağıdı yanlış yazmışsam onun yerine başka bir kağıt koydum da çalıştım. Mesaime önce geldim, sonra çıktım. Bu yaptıklarımla ihraç olmayı hak ettim” dedi. Mahkemesinin tek celsede 8 dakika sürdüğünü belirten Yaşar,  “Trafik kazasında bile aylar sürüyor mahkeme. Bir insanın hayatı ve özgürlüğü ile ilgili bir konuda sekiz dakikada karar verilebiliyor” diyerek adaletin olmadığını  vurguladı.

Yaşadıklarını KHK Tv’ye anlatan KHK’lı 18 yıllık polis memuru Veysel Yaşar, ihraç olduktan sonra maddi manevi büyük zorluklar çektiğini dile getirdi. 15 Temmuz’dan 3 ay önce 120 Bin TL’ye açtığı lokantayı terörist yaftası yedikten sonra iş yapamaması nedeniyle 11 Bin TL’ye zorla sattığını belirten Yaşar, “Bir kere damgalanın, adınız çıksın. Kimse bize selam bile vermek istemiyor. İşlerimiz bozuldu, işyerini satmak zorunda kaldık. Bir sürü borçlandık ve icralık olduk” diye konuştu.

“MAHKEMEM TEK CELSEDE 8 DAKİKA SÜRDÜ”

Süreç sonrası terörist yaftasıyla suçlandıklarını ve mahkemede yargılandıklarını aktaran Yaşar, “Mahkemem tek celsede 8 dakikada sona erdi. 8 dakikada hüküm verilebiliyor. Trafik kazasında bile yargı bu kadar hızlı ilerlemezken ağır cezada sekiz dakika sürebiliyor. Bundan sonrasına daha ne denilebilir ki yani. ” İfadelerini kullandı.

“FİKREN VE BEDENEN KATILMADIĞIMIZ BİR OLAYIN MAĞDURU OLDUK”

Fikren ve bedenen katılmadıkları bir olayın mağduru durumda olduklarını aktaran Yaşar, süreçte maddi manevi büyük zorluklar yaşadıklarını kaydetti. Kendisinin şu anda manavlık ve tavukçuluk işiyle uğraştığını eşinin ise bir yerde aşçılık yaptığını aktaran KHK’lı polis memuru Veysel Yaşar, yaşadığı maddi zorlukları şöyle anlattı:

“ÇOCUĞUMU ÜNİVERSİTEYE KAYDETTİRMEK İÇİN CEBİMDE 40 TL VARDI”

Yaşar, yaşadığı zorlukları anlatırken “İş yapan dükkânımız, süreç sonrası iş yapamayınca kapattık. Bir sürü de borçlandık icralık olduk. Bir yerde çalışmak istiyorsun, KHK’lı olduğumuzu öğrenince bizlere Suriyeli muamelesi yapıyorlar. Öyle zamanlar oldu ki üniversiteyi kazanan kızımı kayıt yaptırmak için gideceğim dönemde cebimde sadece 40 TL vardı. Sağ olsunlar eş dost haberi olmuş hemen aralarında para toplayarak kızıma vermişler benden habersiz. Öylece kızımı o parayla kayıt yaptırabildim”

“KUL HAKKI YEMEDİK İHRAÇ EDİLMEYİ HAK ETTİK”

KHK ile ihraç edilmeyi hak ettiniz mi? sorusuna KHK’lı Polis memuru Yaşar, “Devletin kalemini 18 yıllık polislik döneminde bir gün bile kullanmadım. Devletin kağıdını yanlış yazmışsam o kağıdın yerine yenisini koydum, kul hakkıdır diye. Görevime önce gittim. Çıkışım iş bitimidir. Bütün evrakları bitirmeden iş yerimden ayrılmadım. Kaytarmadık kaçmadık ondan dolayı da ihraç olmayı hak ettik” Rızkın, Allah’ın teminatı altında olduğunu hatırlatan Yaşar “Polislikten önce işçiydik. İhraç olduk şimdi de işçilik yapıyoruz. Rızkı veren Allah. Hayrın ve şerrin Allah’tan geldiğine inanıyoruz. Başımıza bir sıkıntı gelmişse o da Allah’tandır. Biz kabullendik.” dedi.

Hakkın hukukun yaşandığı ve zirvede olduğu bir Türkiye hayal ettiğini belirten Yaşar hakkın adaletin ve hukukun olmadığı ülkede hiçbir zaman huzurun olmayacağını kaydetti.

Dilerseniz röportajın tamamını buradan izleyebilirsiniz