KHK TV

İzmir’de KHK zulmüne dikkat çekmek için KESK’e bağlı sendikalar tarafından her hafta oturma eylemi yapılıyor. Oturma eylemi 167. haftasını doldurdu.

İzmir’de bir araya gelen KHK’lılar ve KHK dostları KHK zulmünü aralıksız olarak devam ettiriyor. Konuyla ilgili İzmir Eğitim-Sen eski başkanlarından 37 yıllık KHK’lı eğitimci hem yaşadıklarını anlattı, hem de yapılan eylemden bahsetti.

 İzmir EĞİTİM-SEN Şubesinde KHK TV’ye konuşan KHK’lı öğretmen Hasan Ali Kılıç, meslek hayatı boyunca demokrasi, bilim, eşitliği savunduğunu söyledi.

“DERSİM’Lİ KÜRT KİMLİĞİMİ SAKLAMADIĞIM İÇİN”

Bir yurttaş olarak bu ülkede yapılması gereken her şeyi yaptıklarını belirten Kılıç, “Meslek hayatım boyunca hiç bir okul idaresi, hiç bir veli hakkında şikâyetçi olmadı ama buna rağmen ihraç edildim. Medenice söylemediler ama Dersim’li Kürt kimliğimi saklamadığım için ihraç edildiğimi düşünüyorum.” dedi.

4 YILDIR SÜREN EYLEM

İhraç olduğunda EĞİTİM-SEN 2 Nolu Şube Başkanı olduğunu ve KESK’e bağlı sendikalardan 107 kişinin ihraç edildiğini hatırlatan Kılıç, “İhraç olduğumuzun ertesi günü toplandık ve alana çıktık. Arkadaşlarımız dostlarımız bu hukuksuzluk karşısında neler yapabiliriz diye düşündük. Bunun üzerine bu mücadelemizi büyütme kararı aldık. Karşıyaka iskelesinin karşısında oturma eylemi kararı aldık ve 4 yıldır bu eylemi sürdürüyoruz.” diye konuştu.

EŞİT HAKLAR TEMELİNDE BİR YAŞAM

Bilimsel, laik, anadilde demokratik eğitimi savunduklarını vurgulayan Kılıç şöyle konuştu: “Bu ülkede insanlar eşit haklar temelinde demokratik bir ortamda yaşayabilir, bunun için sosyal barışın sağlanması önemli, barışı savunuyoruz, faşizme ve şiddette karşı duruyoruz. Arkadaşlarımız arasında dayanışma sağlayarak yaşıyoruz.”

KHK’LARIN HEPSİ HUKUKSUZ

KHK ile ihraçların hepsinin hukuksuz olduğunu belirten Kılıç, “Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Dünyanın hiç bir yerinde anayasal haklar bu kadar rahat gasp edilmemiştir. Biz direneceğiz ve bu haklarımızı elbette alacağız. Biz KHK’lılar bir araya gelemedik ailelerimizle birlikte bir milyona yakın insanız. Bu insanlar haklarını aramak için dayanışma göstermeli ve sokağa çıkmalı. Bu korku çemberini yıkmalıyız. Hatay ve Tunceli’de ihraç edilen arkadaşlarımızı direniş gösterdi ve işlerini geri aldılar. Türkiye’nin diğer illerinde de KHK’lılar haklarını arasalar, seslerini duyursalar, sokak sokak gezerek bildiri dağıtsalar bu süreç bu kadar uzun sürmezdi. İfadelerini kullandı.

Dilerseniz programın tamamını buradan izleyebilirsiniz.