KHK TV

8 ay Ovacık hâkimliği döneminde 3 defa terör saldırısına maruz kalan ihraç hakim Hüseyin Tolga Coşkuner, terör mağduru olarak atandığı Burdur’da 15 gün sonra terörist olarak mesleğinden çıkarıldı. Daha sonra cezaevine gönderilen İhraç hakim 2019 yılında beraat ederek avukatlığa başladı. Danıştay’da mesleğe dönüş davası devam eden Tolga Coşkuner, 7. Koğuştaki Mucize filminde savcı rolü olmak üzere iki  sinema filminde oynadı. Şu anda Ovacık günlerini anlatan bir kitabı bulunan ve bir kitabı da bitmek üzere olan KHK mağduru Coşkuner “Ben terörist hakim değilim. Beraat ettim ama sen bu yaftayı yapıştırdın. Benim babamın iki dayısı Çanakkale’de birisi Irak cephesinde şehit oldu. Ben bu ülkenin has evladıyım” diyerek yaşadıklarını özetliyor. Yaşanan süreçte annesi felç olan ve babası da kanserden vefat eden Coşkuner, hukuk mücadelesine devam ediyor. 15 Temmuz sonrası ilan edilen KHK’larla on binlerce kamu çalışanı meslekten çıkarılırken, 5 bine yakın hakim ve savcı da işinden oldu. Birçoğu da tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hüseyin Tolga Coşkuner de tutuklanan hakimlerden sadece birisi.

“İNSANLAR ÖLÜYOR BUNDAN KİMSENİN HABERİ YOK”

On binlerce KHK mağdurunun olduğunu ve bu insanların seslerini duyuramadığını aktaran Coşkuner, “Geçmişte Ergenekon süreçlerinde insanlar öldüğünde basın haber yapardı ancak şu dönemde insanlar ölüyor kimsenin haberi yok. KHK’lılar adeta ölüme terk edilmiş durumda.” Dedi. Şu anda kendisi gibi KHK mağduru olan kişilerin avukatlığını da yapan Tolga Coşkuner, “30 Haziran’da terör mağduru olarak Burdur hakimliğine atandım. 15 gün sonra 15 Temmuz’da terörist ve hatta vatan haini damgasıyla beni ihraç oldum. Hem de tutuklandım. 555 gün cezaevinde kaldım” dedi.

“555 GÜN CEZAEVİNDE KALDIM, SONRA BERAAT ETTİM”

555 gün boş yere cezaevinde kaldığını aktaran Coşkuner, “Dosyam bomboştu saydıkları saçma kriterlerin biri bile yoktu. Dosyam soruşturma aşamasında iken Burdur hâkimi Ovacık hâkimi olduğuma karar veremediler. Dosyam soruşturma aşamasında altı savcılık değiştirdi. Dava açıldı sonra ilk duruşmada tahliye edildim. 12 Mart 2019 da beraat kararı verildi. Tazminat davası açtım haksız tutuklama ile ilgili. 90 bin lira verdiler.” diye konuştu.

“BERAAT ETTİĞİME SEVİNEMEDİM”

Beraat ettiğim duruşmada sevinemediğini aktaran Tolga Coşkuner “Babam tahliyeme çok sevinmişti. Babam benim tepki vermediğimi, sevinmediğimi görünce bana ‘neden sevinmedin oğlum’ dedi. Ben de baba bu kadar masum insan eziyet altında iken nasıl sevinebilirim dedim” Daha sonraki süreçte babası kanser olan ve sonrasında vefat eden Tolga Coşkuner “Bazen diyorum yaşadıklarım annem ve babama bakmak içinmiş. Görevde olsam onlara bakamazdım ifadelerini kullanıyor.

“BU HUKUKSUZLUKLA HUKUK İÇİNDE MÜCADELE EDECEĞİZ”

Hakimlerin Türk devleti adına değil Türk milleti adına karar verdiğini hatırlatan KHK mağduru Tolga Coşkuner “Hukuksuzlukla hukuk ve demokrasi ile mücadele edeceğiz. Hukuk ve demokrasi ile mücadele edeceğiz. Bu hukuksuzlukta hukuk talep edeceğiz. Atatürk adalet mülkün temeli derken oradaki mülk devlettir. Buradan adaleti çıkarırsanız geriye hiçbir şey kalmaz.” Dedi.

“BU ÜLKEDE GENELKURMAY BAŞKANI TERÖRİST İLAN EDİLDİ”

İdamla ilgili görüşlerini de açıklayan Coşkuner şunları söyledi: “İdamlık ceza var mıdır vardır. Ancak bu ülkede idam olursa kimin idam edileceği belli olmaz. Çünkü bu ülkede Atatürk’e 2 defa idam kararı çıkardılar. Yakalasalardı asacaklardı. Bu ülkede gebe kadınlar 18 yaşındaki çocuklar asıldı. Bu ülkede genelkurmay başkanı terörist ilan edildi.”

“OVACIK’DA 3 DEFA TERÖR SALDIRISINA UĞRADIM”

Mesleğe iade davasının Danıştay’da devam etiğini aktaran Coşkuner Ovacık’ta kendisine 3 defa terör saldırısı yapıldığını belirterek “Ovacık’ta şahsımın için de olduğu araca bombalı saldırı oldu. Adliye lojmanlarında 400 kilo bombayla saldırlar. 8 ay Ovacık günlerinde “Ayrılığın kökeni” adlı kitabı yazdım.30 Haziran’da terör mağduru olarak Burdur hakimliğine atandım. Orada da terörist damgasıyla 15 gün sonra mesleğimden ihraç oldum sonra da tutuklandım” Diye konuştu.

“HAKİM OLANLAR SÜRÜLMEYİ, MESLEKTEN ÇIKARILMAYI HATTA CEZAEVİNE GÖNDERİLMEYİ GÖZE ALMALI”

Hakimliğin çok önemli ve bir o kadarda sorumluluğu ağır bir meslek olduğunu aktaran Tolga Coşkuner “Bir hakim verdiği kararla sürülmeyi meslekten çıkarılmayı göze almalı. Hapsedilmeyi göze almalı. Hapsedilmek hoşuma gitmiyor. Eziyet. Anayasanın bana verdiği güvence insanların hukuki haklarını koruyor.” İfadelerini kullandı

“VATANDAŞ OLARAK HERKESİN ADİLCE YAŞADIĞI BİR ÜLKE HAYAL EDİYORUM”

Suç ve cezaya inandığını bu yüzden bir kişinin suçlu bile olsa insan haklarına uygun davranılması gerektiğini kaydeden Coşkuner şöyle devam etti: “Herkesin vatandaş olarak haklarını elde edebildiği bir ülke hayal ediyorum. Hz Ali devletin dini adalettir der. Adaleti çıkarırsanız ortada hiçbir şey kalmaz. Hukuk olmadığında masumlar ezilebilir zulme uğrayabilir. Bunu koruyan hukuktur. O yüzden el birliği ile hukuka sahip çıkmamız gerekiyor.”

Daha fazlasını KHK TV YouTube Kanalından izleyebilirsiniz.

Bağımsız bir gazeteci olarak amacımız; dönemin sosyal hafızasını tutmak, insanlara KHK hukuksuzluğunu duyurarak bu ülkede KHK hukuksuzluğunun son bulmasına katkı sunmak.

Bu yolculukta bize katılmak ve KHK zulmünü duyurmak için
KHK TV’ye Abone Ol.

KHK TV; İnsan Haklarının Peşinde!