KHK’lı Polis Memuru İsmail Tintin, “Hiçbir şey yapmamışsın, hiçbir şey bulamamışsın hiçbir suçun yok hiçbir günahın yok. Devleti sevmekten başka hiçbir şey yapmamışsın başına böyle bir şey gelmesi çok zor bir durum” dedi.
Üniversiteyi kazanmasına rağmen ekonomik şartlardan dolayı polisliğe yöneldiğini söyleyen Tintin, şu ifadelere yer verdi: “Urfa’ya tayin olduktan sonra resmi yazışmaları bildiğimden dolayı çocuk şubeye verdiler. Gerek İstanbul’da gerek Urfa’da gittiğim her yerde bir uyum yakalıyordum. Ta ki 2016 yılında böyle bir olay başımıza geldi. 2016 Eylül ayında ihraç oldum. Darbeden üç gün sonra açığa alındım ve 3 ay açıkta kaldım.” Bu üç ay süre zarfında gözaltı olacak mı, şu olacak mı bu olacak mı derken psikolojik olarak bayağı yıprandıklarını aktaran KHK’lı polis İsmail Tintin, şu ifadelere yer verdi: ” Kimse bu durumu yaşamadan bilmez. Hayatımın en zor üç ayını yaşadım. Üç ay sonra bizi tekrar mesleğe başlattılar. O dönenim amiri ‘ben bunları başlatamam’ dedi. Bir ay boyunca hiçbir şey yapmadan boş boş işe gitmemiz bizi rahatsız ediyordu. Görevimizi yapmak istiyorduk. Çünkü hiçbir şey yapmamışsın, hiçbir şey bulmamışsın hiçbir suçun yok hiçbir günahın yok. Devleti sevmekten başka hiçbir şey yapmamışsın başına böyle bir şey gelmesi çok zor bir durum. Boş boş görev bize çok acı geldi. Daha sonra 13 Eylül’de resmi gazete ihraç olduğumu öğrendim.”
İHRAÇ OLDUKTAN BİR GÜN SONRA KENDİMİZİ KAPININ ÖNÜNDE BULDUK
İhraç olduktan bir gün sonra kendilerini lojmandan çıkardıklarını aktaran Tintin, “İhraç olduktan bir gün sonra kendimizi bir anda kapının önünde bulduk. Geçmişte ne yaparsak yapalım bir gecede kapının önüne koydular” diye konuştu.
Memlekete döndükten sonra kısa bir süre sonra gözaltına alındığını ve 10 gün boyunca yaklaşık 100 kişiyle beraber kaldığını ifade eden Tintin, şunları söyledi: “Urfa’da kapalı spor salonunda yaklaşık yüz kişiyle beraber gözaltında kaldık. Bunların içinde PKK, DHKPC gibi suçlamalarla olanlarla aynı yerde kalıyorduk. Yüz kişi iki tuvalet kullanmak zorunda kaldık. Banyo yoktu, yeme içme düzenli değildi. Daha sonra bir yıl hapiste kaldım. 12 kişilik koğuşta 27-30 kişi kalıyorduk. Yerlerde yatıyorduk. Gittiğim koğuşta en son ben gittiğim için yüz küsür gün yerde yatmıştım. Arkadaşlar sabah namazına kalktıklarında üzerimden geçiyorlardı. Hatta abdest alıyorlardı onların su damlaları yüzüme değiyordu o şekilde uyanıyordum. Hayat imtihan bu süreçleri yaşayacakmışız yaşıyoruz.” Tek suçunun Banka Asya’dan aldığı kredi ve birinin sohbete katıldığını söylemesi üzerine olduğunu bildiren Tintin, devletin aleyhine yaptığı zerre kadar bir şeyin olmadığını, hatta devletin müsvedde kağıtlarını üst yazılarda kullandığını ifade ederek şunları söyledi: “Cezaevinden çıktıktan sonra bir iki ay boş oturdum. Daha sonra bir tanıdığa tesisat işinde çalışmak için haber gönderdim. Oda kabul edince tesisat işinde işe başladım. Daha sonra demir kaynak işini öğrendim. Son bir yıldır tesisat, kaynak, elektrik ve boya işlerinde usta olarak çalışıyorum. Çok şükür bu şekilde rızkımızı kazanıyoruz.” dedi.
Daha fazlasını KHK TV YouTube Kanalından izleyebilirsiniz.
Bağımsız bir gazeteci olarak amacımız; dönemin sosyal hafızasını tutmak, insanlara KHK hukuksuzluğunu duyurarak bu ülkede KHK hukuksuzluğunun son bulmasına katkı sunmak.
Bu yolculukta bize katılmak ve KHK zulmünü duyurmak için
KHK TV’ye Abone Ol.
KHK TV; İnsan Haklarının Peşinde!